Saturday, November 17, 2012

Naik Turun

Salam. rasenya lama dah x update blog ni. dengan harapan nk menceritakan pengalaman berada di Ireland hampir 2 bulan, tapi sampai skrg masih xde mood nak bercerita ? kenapa ? sebab masih mencari2 lagi mood utk menulis. masih lagi dlm mood untuk meng-adaptkan diri dgn keadaan di sini. Maklumla, waktu winter, malam lama, siang skjp je. pukul 5 ptg pun dh mcm pukul 11 dh kat Malaysia. sumpah stress. nak cari org macam fasu naem azrin hafeez, still x jumpe lg. nak gelak ketawa gila2 mcm kt kmb dulu malam2 lpas kol 9 pun xdpt nak buat dah. alasan ? sebab semua geng2 dh berada jauh serata dunia. newcastle la, new south wales la, rep. czech la, toronto la. owh how i miss kmb soooo much.

mungkin benar la apa yg member aku penah cakap dulu. ANAS omega from saser. katanya bila kita tgh berada or alami sesuatu keadaan tu, kita mungkin membenci perkara tu, tp once kita dh meninggalkan perkara or tmpt tuh, kita akan rindu kt tmpt tu. and i'm serious here. seperti thun 2010 dulu2, masa kt kmb, slalu je rindu suasana kt SASER. then bila 2012, bila dh kt RCSI ni, rase rindu plak kt KMB. well thats life :(  . maklumla, aku ni jenis yang nostalgia sikit suka teringt kt memori lama2.

actually, semua di atas ni xde kene mengene pun dengan tajuk ni.haha. saje je tulis naik turun for no specific reason. cuma nak ckp, x semua benda yg kita inginkan di dunia ni kita akan dpt. sesungguhnya Allah yang menentukan segalanya. semenjak duduk jauh from Malaysia ni, hari2 aku asyik bermonolog dalaman. terlalu byk benda yg difikirkan. kadang2 kita rasa happy sgt2 and rase mcm on top of the world, and kadang2 rasa down sgt2 seolah2 mcm kt basement bgnan 270 tingkat.huhu. tp pasti setiap perkara yang berlaku tu ade lah hikmahnya insyAllah.

ok la. rasenya itu saja utk entry kali ni. just a random entry written on a Friday night. Salam.

p.s Aku sgt rindukan SASER,KMB, M10C and most of all, keluarga nun jauh di Malaysia :'(

2008- SASER

2011- KMB

2012- Ireland (RCSI)

1 comment:

anas saifuddin said...

rilek afar . enjoy every single moment of your life , while you still have time. hihi