Saturday, December 26, 2009

Advanced System ! WOW !!!


Selasa, 22 Disember 2009 – Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN) telah mengadakan Majlis Pelancaran Penerimaan Bas Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) oleh Menteri Pertahanan Malaysia, Y.B. Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi bertempat di ibupejabat di Bangunan Zetro, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.Majlis tersebut adalah kerjasama pihak JLKN dengan Syarikat GPB Corporation Sdn. Bhd. dalam usaha untuk meningkatkan lagi pengurusan penghantaran pelatih menggunakan bas-bas yang telah dikhaskan untuk penghantaran para pelatih PLKN. Sebanyak 426 buah bas telah diterima untuk diagihkan ke kem-kem seluruh Malaysia.Kesemua bas tersebut juga telah dilengkapi dengan sistem komunikasi GPS (Global Positioning System) dengan tujuan pemantauan kedudukan dan pengurusan keselamatan para pelatih semasa menggunakan bas tersebut.Turut hadir dalam majlis tersebut adalah Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato’ Sri Abu Bakar bin Hj. Abdullah, Ketua Pengarah JLKN Dato’ Hj. Abdul Hadi bin Awang Kechil, Pengerusi GPB Corp. Sdn. Bhd. Tuan Hj. Hassan Ali serta Ketua Pegawai Eksekutif GPB Corp. Sdn. Bhd., Syed Hussin Syed Abdul Fasal.

-dipetik drpd laman sesawang khidmat negara

www.khidmatnegara.gov.my

Tuesday, December 15, 2009

The Golden Gateaway Ticket !!!


Aha !
Finally, it has arrived
The GOLDEN TICKET !


Monday, December 14, 2009

Is it wrong ?

Hey !
yea. guess its been a quite while since i've blogging. hahaha
ala
malas ah speaking.
kiter mlayu
soo
better martabatkan mlayu. tol x ?
haha
kkk, sooo, my blog arini nk cter pasal gsc alamanda ?
hahaha
here's the story


12.30pm : aku bersama bad(eps) and fadhil(eps) tibe kt gsc alamnda. dgn harapan yg menggunung nk tgk cter zombieland(18PL). soo, aku ngan bad pown pergi la dgn hati pnuh 'smngt' pergi ke kaunter and order 5 tiket utk zombieland. hahaha. tmpt dh setting baik dh. cter kol 1.30. haha.

1.25pm : setelah penat maen bowling(dpt tmpt last.kalah dgn adik fadhil yg bru first tyme maen) ngan makan kfc yg serba pelik rsenye, aku bersame mereka pown menjejakkan kaki ke gsc utk tgk zombieland. ow yea, jumpa zharif ondaway and dier ikut skali nk tgk zombieland. haha.

1.30pm : pap. kami tibe kt kaunter nk masuk tuh. kkk. everything was going fine. then kasi la tiket zombieland tuh kt abg tiket tuh yg serba 'MACHO, SEGAK, RAJIN, KREDIBLE, BERTANGGUNGJAWAB, PERAMAH, ''MALAIKAT'', TABAH, SABAR, GIGIH, BERUSAHA' utk dier check. haha. then dier tanye 'bper org sume', then zarif jwb ah 'lima'. then dier pown memanjangkan lehernye yg serba berlemak(haha.setannye aku) and tgk. ok. cukup 5 org. then, xde pasal2 dier tanye 'dik, bley buktikan x adik ni cukup 18 thun'. boom. hancur berkecai hati aku nk tgk cter tuh. punyer la aku pujuk abg x berhati perut dgn mengatakan lg bper hari je lg nk 18. adui. tuh pown xley negotiate ke ? pls la. cube bygkan kalu adik ko ke yg nk tgk cter tuh. msti ko kasi an ? lbih2 lg bper hari je lg nk 18. adui. then, terpaksa la aku ngan bad ngan fadil ngan zarif menyerah kalah. hoho. burn je rm35 mcm tuh. cis.

Then, dgn perasaan yg x puas ati, aku ngan bad ngan fadil pown decide nk tgk wyg. tp kali ni yg PG13. haha. Storm Warrior. hahahaha. overall ok la gak cter tuh. drpd 5, aku kasi 4 bntg. hahaha. cume dier byk sgt2 lawan2 slow motion. dh jd cam cter bawang merah bawang putih la lak, asyik slow motion je. hehehe. then, lpas tgk tuh, fadil pown balik. tggl aku ngan bad. haha. sementara tunggu transport, kami pown menjamu selera kt old town white coffee. haha. no comment. cume persoalan aku, HALAL ke kedai tuh ah ????hohoho.then, kames ni nk kuar plak. tgk AVATAR. haha. dun worry, cter tuh PG13.hehe. then, hmm, tuh je la post aku kali ni. just nk luahkan perasaan marah + geram. kpd abg fadly(gsc guy) tgk la mase dpan ko nnt. hoah. what comes around goes around. jgn terkejut kalu ank ko nnt x lpas lngsg masuk tgk ape2 cter kt wyg. hahahaha. betape setannye aku ni. hahaha. k. dats all. chow~


Me and Bad kt Old Town.haha

Friday, December 11, 2009

wait for it

coming soon. wait for it aite.hehe. blog under construction -wirawan negara !!!!!

Monday, September 7, 2009

keputusan.out !

huhu.yes. keputusan trial sbp dh kuar and keputusannye amat menggeramkan. huhu. aku gagal mencapai target aku. huhu. punca utama ? well, easy to say, aku ni seorang yg careless. yes. seorang yg careless. haha. x ke bodow 2 x 5 = 25 ? haha. pasal ade satu soklan ni dlm addmath, aku x dpt a1. gara2 carelss. hahaha. and yes. ranking pown dh kuar. and skali lg, aku gagal menempatkan diri aku dlm kalangan top ten. haha. sekadar no 11 je, ahaha. wut to do, redha je la dgn usaha yg tlah ko lakukan afar. haha. esok pekse kimia and luse pekse bio. negeri nyer paper. hahaha. juz two more papers sblum merdeka sementara. then kene start balik.

puase dh masuk hari ke 16 and hampir x caya aku mampu utk survive berpuase kt skola ni despite x mampu nk berbuka ngan family. hahaha. lg ape nk tulis yeah > ahhaha. yeah. aku ade crite. tp pnjg sgt. haha. xpe2. nnt waktu raye aku post citer tuh. citer yg membuatkan aku naek angin disebabkan oleh ketidakadilan seseorang dlm melaksanakan sesuatu perkara yg telah dipertanggungjawabkan kepdnye. haha. soo, nntkanla aku nyer blog. thats all for now . haha . salam

-aku ttp berjuang shinggal keadilan dpt diteruskan !-

Sunday, August 23, 2009

Salam Ramadhan and bla3



Salam Ramadhan ! maseh blom lmbt lg an aku nk wish sume org an ?
hoho.
well, first, aku nk mohon bebanyak sgt sorry sbb x update blog ni. haha. dh due bulan. maaf la yeah. hahaha. busy sgt woh. ngan trial sbp, jpns, SPM, and mcm2 ah lg yg bwat aku busy sehingga x mampu maen tenet. and ditambah lg dgn kehadiran f4 skola aku yg SERBA MENYUSAHKAN. org nk gune tenet pown xleyh ptg2. sebok je dok gunekan. heisyh, mmg menyusahkan pown f4 thun ni. x reti nk hormat org + malas + kuang ajar. kkk. back to main story, aku disini ingin menceritakan sesuatu yg berlaku la kt skola ni for the past 2 months. hoho. mmg byk. tp aku pilih sket je la. haha. kkk. lihat gamba di atas ? well, sebenarnye, gamba ni aku amek tyme skola ade krisis air. haha. yea krisis air. maksudnye, skola xde air, soo, aku and kekawan terpaksa la turun dr asrama yg serba 'tinggi' and bawak baldi masing3 utk amek air dr lori tngki ni. then lpas amek, terpaksalah bawak naek atas dgn berat nye yg maha berat. hoho. then, bile naek atas, tgk bdak2 dok mandi gune hose kebakaran. haha. wow. memebazir TENAGA je an turun naik amek air sedangkan kt asrama dh ade air yg lg laju tp serba kotor. haha. sooo. aku redha je la. lebih2 lg bende ni berlaku tyme trial. hoho. gile best. sebok sgt study smpi masalah air pown jd mcm3.
then, ade ape lg eh ? hmmm, jap , byk, tp aku malas nk cter. haha. and yea, lupe nk btao, TRIAL SBP DH ABES !! yeehhaaaaa. tp, aku x mampu nk gembira lg. haha. jpns masih berjalan. hahah. soooo, wut to do. kene smbung study. haha. tu je la kot post aku utk kali ni. malas ah. hahaha bye !

Saturday, June 13, 2009

abes

alaaa. welll. sudah 2 minggu cuti and yes, its time to balik. adui. the most paling x fun part of the cuti which is the ending. haha. well, hw punyer gile blambak lg x abes and aku terpaksa redha je la dgn hw2 ni. yg pasti of course waktu utk 'homework exchange' program yg bakal aku and kekawan klas bwat malam prep sebelum skola stat. haha. yea. mmg waktu tuh klas diam busy menyiapkan hw yg blom disiapkan and aku admit aku sendiri pown byk lg x siap. hahaha.

adui, cuti dh abes. tp ape nk kate, mase sentiase moving forward. kiter yg kene brani mengejarnye. haha. well, cuti ni best la gak kalu nk dicomparekan dgn cuti pulang bermalam yg rasenyer seperti x bercuti pown sbb 3 hari 2 malam je. huhuh. aku dpt gi kuantan utk kazenku yg berkahwen. aku dpt jejalan seluruh putrjaya. aku dpt makan mkanan yg aku idamkan slama ni. yummy. hahaha and most of all, aku sedar bahawa pentingnye cuti ni kpd bdak2 skola sbb cuti release stress yg kiterang bebani slame ni. haha. aku syukur sbb cuti ni aku mampu relaks and for the first time x tension and lngsg x fikirkan pasal spm. hahaha. gile ke ape aku ni ? haha

owh yea, nnt dh stat balik skola. huhu. adui, gonna miss tido lmbt and bgn lmbt gile kt umah, makanan yg sedap2 kt umah, mandi warm water. haha. tp, apekan daya. cuti dh abes nk bwat camne an ? haha. aku dh kene stat balik bgn gila pagi, mandi air giler sejuk, berebut tandas pagi2, layan bdak f4 yg bg aku amat menyampah serta MAKANAN DM YANG SERBA TIDAK DIKETAHUI KESEDAPANNYE ! and byk lg ah shingga x tertulis aku. haha.

sooo, ni la entree aku sblum aku balik ke skola balik utk meneruskan perjuangan yg bakal berakhir lg 6 bulan. hahahaha. adui. and paling menyeksakan gak nnt dpt result utk mid year. oooooo. menyeramkan.. k ah. gtg. nk packing. huhu. gonna miss home. bye. haha

Wednesday, June 3, 2009

back-holiday !

yeay. its finally the hols. haha. musim yg paling dinanti2kan oleh aku. haha. yes. finally dpt dok umah, tenteramkan jiwa, xyah stay up malam2 , xyah bgn pagi2, xyah mandi air sejuk, xyah berebut tandas nk mandi and paling best xyah dok dlm klas mengadap buku je. haha. yesssssssssssss.

well, sbnarnye aku tulis blog ni nk cter la sedikit sebanyak ttg ape terjadi kt saser sblum cuti. tlampau byk cter, tp, apekan daye, aku hanye mampu menulis sedikit je. hoho

mule2, haha. aku rase cter ni ramai dh tahu kowt. haha. dgar2 cter si saser ni nk kene tuka name, kpd Tunku Mukhriz Kolej @ Sains Tunku Mukhriz. hahaha. and stakat ni ramai la gak kowt protes smpi sain petition kt tenet. haha. bagi aku, sume ni dh ditakdirkan . soo, aku no komen. its up to the big guy up there to decide. hahahaaha.

then, sblum balik, aku ni gatal tangan plak tetibe volunteer nk pegi kem bina tatanegara kt johor segamat kawasan felcra. haha. mule2 nyesal gak pegi sbb bazir waktu cuti 2 hari. tp, bile pikir2 balik, berbaloi gak pegi kem ni. haha. mcm2 pendedahan aku dapat. and for the first time, aku rase SEJARAH cam menarik. wow. tetibe rase best plak blaja sej. hahaha. then kt sini la aku bertemu ngan the famous PAK BRAHIM. aku rase sape yg pegi nii confem la ingt kt pakcik ni. haha. dgn ayt2 femes dier 'mulai',''nasib kurang baik','trun 10' and mcm2 lg la. haha. and kem ni gak mengajar aku ape erti keberanian. haha. bygkan dier tinggalkan ko sorang2 tgh malam dlm hutan then kene carik jalan kuar sendiri berpandukan lampu. hhahaha. mencabar. tp alhamdullillah aku berjaya gak. haha. then lpas gi btn ni waktu cuti. haha. yes. lega kem dh abes. and btw, kem ni fully aircond. from dorm smpi la ke dewan makan. gili syiok. hahahaha

ow yea, lupe plak, sebelum cuti, aku terseksa gak. haha. tension ngan mid year nyer exam. adui. susah glew babeng punyer soklan. hahaha. dh la ni exam mak ayah dtg skola amek report kad. adui. doa je la moga result aku and bebudak klas ok. and doakan la gak bio kiterang terbaik so bleyh makan kuetiaw yg pn roziah janjikan. hahahah. adui. cuak gak nnt bkk skola nk amek result. adui. confem jatuh. hahah and hw yg dibekalkan plak gile byk. tp aku ttp bsyukur sbb sume kerja tuh ibarat ulang kaji. lebih baek bwat sesuatu tyme cuti drpd tgk tv,makan,minum,berak, tido. btol x ? ingt, masa sentiase berjalan, kite yg kene pandai mengejarnye.haha

lg, hmmm, nk cter pasal ape eh ? haha. aku rase tuh je kowt bwat awal cuti ni, harap si pembace terhibur kot. hahahaha. nnt aku update hujung minggu ni. haha. k. chowz !

Friday, May 1, 2009

aku diTAGged. hehe

1.Besides your lips,where is your favourite spot to get kissed? by whom?
haha. ntah
2.How do you feel when you woke up this morning?
pain.gastric
3.Who was the last person you take a photo with?
muhd. haha. kt skola sblum blk. hehe
4.Would you consider yourself to be spoiled?
no komen
5.Would you donate blood?
nk kot
6.Have you ever had a best friend who is of the oppossite sex?
definitely
7.Do you want someone dead?
x
8.What does your last text message said?
'asl ko balik ?'
9.What are you thinking of right now?
mid term. argh its killing me
10.Do you wish someone was with you now?
yes
11.What time did you go to sleep last night?
2100
12.Where did you buy the tshirt you are wearing now?
sarawak
13.Is someone on your mind right now?
yes
14.Who was the last person who text you?
fish
15.Peoples tagged to do this quiz:
1. Lee
2. Anaz
3. Sha
4. Apek
16.Who are you having relationship with?
speechless
17.Is no 4 is male or female?
male kot. haha. no offense pek. hehe
18.If no.2 and no.3 get together,will it be a good thing?
hahahaahhaha. tanyelah bdak omega. sesuai ke susu minum ngan kopi ?haha
19.What is no.1 studying about?
same like me
20.Is no.3 single?
ntah. hehe
21.Say something about no.2
hahaha. klasmate ku di saser. dok sblah apek, emo, ske ejek aku. hahaha. and dier ske diejek.haha. byk lagi la. haha
22.What do you think of no.1 and no.3 get together?
haha. no komen
23.Describe no.3
a best friend of mine. lame x jumpa. hahaa and a comel person. hehe
24.What will you do if no.1 and 3 fight?
adui, xkan gadow nyer la
25.Do you like no. 4?
as a competitor. ahaha

Sunday, March 29, 2009

KE'TIDAK'ADILAN

Yer. mmg dunia ini x adil dan begitu juga dengan kehidupan. di sini aku nk luahkan la sket ketidak puas atian aku. bygkan jika ko terikat dgn satu peraturan and then ade penguase ni bleyh pulak memanipulasikan plak peraturan demi kepentingan diri and kepentingan orang lain demi untuk capai sesuatu. paham x ? x paham xpe. aslkan aku lega lpaskan ape yg aku rase mmg x adil. and satu lg, kite sbg insan yang humble mestilah adil kt sume org. jgn la plak kiter melebih2kan 'kasih sayang' kt seseorang. adil ke ko rase ? hoho. tepuk dada tanyalah selera. bg aku, aku rase sume manusia kt dunia ni mesti dilayan dgn same saje. ingt, manusia sume same di sisi Allah. yg membezakannya hanyelah iman abadat seseorang itu. jd, kesimpulannye aku nk ckp kt sini bagi melepaskan kegeraman aku, layanlah manusia sume same rate x kesahlah korang ni besar ke kecik ke kaya ke miskin ke famous ke atau pendiam ke, aslkan lyn sume rate. argh. lega.~~

Skola.Pekse.Kawad.SPM


Aduyai.Cuti awal thun dh tamat and aku terpaksa berbalik ke skola ku yg 'tercinta' la sgt, huhuhuhuhu. sedih. tp ok la gak an dpt la jgak menimba ilmu in the so called no 1 sbp in Malaysia i guess. hahaha. actually, skang ni aku kt pusat akses skola ni. haha. baru abes kawad untuk pemilihan negeri. and guess what. aku kecundang buat pertama kali. haha. x dpt nak catch up ngan fitness. tp aku still happy. thats me and i cant regret what skill god has given me. haha. syukur la gak at least dpt jd skuad elite utk peringkat skola.
okok. now aku nk cter pasal tajuk aku. first, SKOLA.hahaha. kk. skola bwat mase ni ok la kowt bagi aku. haha. aku dpt menstabilkan pelajaran aku and waktu tido aku. haha. tp stakat ni, waktu agama je yg aku kecundang waktu tido.haha. then skola ade byk akitiviti. hahah. upcoming events high table di mane aku ngan Megat tetibe dipilih menjadi emcee. haha. sooo, redha je la.
Second. pasal pekse. aduyai. drop gile ah utk ujian bulan 1 ni. huhu. sedeyh je. ramai beat aku. and paling sedih skali subjek admath, kimia, bi ,sejarah, fizik la. adui. lg 1 markah lg nk dpt a1. huhu. well, aku cume harapa kekecundangan aku ini akan membawa kejayaan bile trial and spm nnt. insyallah.
KAWAD. haha. kawad. aduyai. negeri is in just week and pemilihan x dipilih lg. aku and beberapa bdak f5 terpaksa la compete dgn f4 yg bg aku sgt bajet terpaksa bertanding sepenuh usaha dan tenaga utk wakil. adui. nyampah tol ah. hahah. no komen. aku just doa and harap je ah dpt wakil. hahaha.; tu je
lastly, SPM>>>> hahah. caya x spm kurang lg 240 hari je lg. adui. blaja pown x stat lg. camne ni ni ? kate nk jd doktor kt ireland tp smngt nk blaja xde. come on afar, u can do it. hahahha. fine, mulai minggu ni aku nk struggle gile2. nothing can stop me. GO AFAR !. hahahah
kk. thats all la kot utk blog aku minggu ni, makcik pusat akses ni pown dh ckp mase aku dh nk tamat. hahah. jd tu je la. hope si pembace enjoy. hahaha. chow ~~~~~

Friday, February 20, 2009

Kem Ibadah SASER 2009 !

video

update later

aku diTAG

hoho. ini first time kene tag from lee. here it goes. haha



Do you think you're hot?

haha. ntah ?!



Upload you favourite picture of you





What do you like about that picture ?
It symbolises death and companionship. lol. haha




When was the last time you ate pizza?
2 weeks ago before going back to saser



The last song you listened to?
angel-leona lewis



What are you doing now besides this?
seeing the sun



What name would you prefer besides yours?
MASSIDIQ. omegans, u noe wut i mean. hehe\



People to tag:
1.Lee
2.Sha
3.Anaz
4.Sawit
5.Apek/ sesape yg bkk blog ni



Who is number 1?
the best of best friend



Number 3 is having a relationship with?
haha. byk sgt. 54 all of them



Say something about number 5?
ske amek makanan dgn laju tanpa memikirkan hak org laen



How about number 4?
bdak jpa-3 yg kawat slalu semngt pakai but



Who is number 2?
ex classmate and bff




haha. thats all. tq

Saturday, January 24, 2009

Jan : of like and hatred


Oh yeay !!!!. its the holidays !. haha. waktu yg ditunggu2 oleh everyone i guess ? k, here aku nk tulis la pasal sebulan dok kt skola. haha. first day sampai skola aku rase down ah sket kowt. haha. maybe sbb dh lame dok umah and then tetibe kene balik ke skola balik. haha. then rase happy la sket an sbb dh dpt jumpe kekawan. then malam tuh prep xde. tp bdak dtg gak klas sbb nk siapkan HW YG GILE BYK. and manage la gak utk siapkan. then arituh dpt baju biru. yeay. ngan blazer skali. haha. then, follow on, keesokan harinye, maka mule la sesi persekolahan bagi 2009 dan mule la hidup aku sbg seorang f5. (wow, rase cam mude lg). then, xde pasal2 aku dipilih utk jd mc utk perhimpunan. haha. gile mencuakkan. dh la lama x pegang mic. tp aku bwat je la the best and alhamdullillah xde bende yg x diingini berlaku. k, then abes perhimpunan, mule la waktu pnp. and terkejut gak subjek first pj and kene gi tukar baju. haha, bygkan ari first skola dh pj. hahah. MAJULAH SUKAN UTK SASER. hahaha. then pastuh blaja spt biase and prep ptg ganti ngan amek buku teks. haha. then hari2 berikutnye xde pape sgt pown jd. just this and that je.

THEN, dtg la plak minggu kedua. haha. nothing much happen. cume gile byk hw and experiment report PEKA yg terpaksa disiapkan, and kene gi kawad lg malam2. haha,.adoi, memenatkan je, tp berbaloi la gak an, then blaja progression. gile menyeksakan nk kene hafal formula2 dier. tp bio best. hahaha. then malam sabtu tuh ade spotcheck and pngws lekir dipilih utk check blok kasturi. haha. byk brg kene kantoi, 10 henset, belambak suar hitam, and baju hitam. and cerek pown ade gak. haha, pastuh ade bengkel chemistry in camp. haha . and ade bdak2 ni gi cameron sbb markah bio dierang cemerlang. malangnya aku x dpt pergi sbb cikgu suh aku jd guru muda utk chemistry in camp. haha. sedey tuh ade gak, tp, mesti ade hikmah di sebaliknye kowt. jd guru muda best la gak. hahah aku dpt ajar2 kekawan aku and dierang pown ske gak aku ajar maybe. haha. and aku lebih paham kimia.haha. then cikgu2 kimia pown blanje la guru2 mude ni ngan dominos and a&w. haha. at least dpt la gak makan makanan yg fancy sket drpd strawberry kt cameron tuh. hahaha. and criusly, chemistry in camp tuh best !. hahaha

PASTUH, tibalah la plak 3rd week. minggu yg plg aku tunggu2 sbb nk balik. hahaha. sepanjang minggu aku dok tgk jam je. hahaha. then jumaat pown tibe. balik la aku bersama arie,am,apek, ngan eron. hahaha, then naek komuter smpi la erl. hahaha . tuh je la kesah aku kowt utk cuti raye cine ni. hahaha. arap korang enjoy. hahaha. ni bende2 aku ske and x ske semasa 3 minggu sesi skola. haha


Like :
1)tido lmbt
2)smyg penuh
3)jumpe kekawan
4)makan dominos ngan a&w
5)ajar kekawan
6)jd senior
7)gi dorm org len cilok makanan
8)ikan keli along

Hate:
1) bgn pagi gile
2) mandi air sejuk
3) makanan DM yg kurang memuaskan
4) ade bdak kutuk blkg
5) x cukup mase nk siapkan hw
6) gile byk hw and report
7) kemas dorm and klas
8) gosok baju
9) kene marah sbb ckp dlm klas. hoho
10) osteo marah aku sbb ...............(who cares ?)

haha. tu je. hehe.
and kepada sape bdak f4 yg dpat tawaran ke SASER, pegi la, kt sane best and confirm korang enjoy nye. i noe coz i've been through it. hahaha

Saturday, January 3, 2009

balek !

Waaaarghhhhhhhhhhh. Arini last day aku kt umah. huaaaaaa. huhu. well, seperti yg korang lihat di atas, tu la brg2 aku seblum blah ke SASER balik. jd, dikesempatan ni, aku nk amek peluang utk ckp sorry glew la kt korang yg aku ade saketkan hati and maafkan aku la yea. haha. yg laen tuh halal2 je la k. haha.and, korang, doakanla aku yea kt skola tuh. doakan kejayaan SPM aku and aku akan doakan korang gak. sooo, tu je la, slamat bersekolah kpada bdak2 smkp8, kekawan laen. and have a fun year. haha. i noe i wont. i guess. maybe . :p hahahahahaha

Friday, January 2, 2009

alop !


Hey folks. Haha, sorry lame x bwat post. Been very busy lately beli brg2 nk balik skola. haha. and, i just like to say HAPPY NEW YEAR 2009. May this year brings us happiness especially to those who are born on the 92's. haha. gud luck la spm wey. newayz, ni last post aku kowt sblum balik ke skola. haha. malas la nk balik. nk kene bgn pagi, nk kene gosok baju, basuh baju, haha. but, as the saying goes, no pain no gain.haha. so, jdkanla kepahitan itu sebagai satu kemanisan dan kemanisan itu sbg satu anugrah dr Illahi. haha. btw, back to the main story. haha, actually, aku tulis blog ni saje je nk imbas kembali memory2 thun 2008. haha. manis ade, pahit ade, masam pown ade. hehe. 2008 mmg byk sgt la bende2 pelik berlaku kt aku, aku mule blaja hidup bersendirian without mak ayah. haha. masuk asrama. then dpt la kawan baru. best gak kawan ngan bebudak dr negeri laen. tp, aku masih x lupe kawan2 aku kt putra and subang. haha. then. hmmm, pekse, haha. mengajar aku erti sebenar stress+tension=gila. haha. equation tuh btol. sudah 'balance'.haha. lg ? ape yea. haha. yea, thun 2008 thun plg aku byk abes duit. haha. total sum====RM7500 aku abes. haha. teke la ape aku beli.haha. then raye thun ni kowt plg best sbb dpt makan makanan yg gile sedap.haha. pastuh lpas raye dh x bes. sbb ? haha. balik skola la, ape lagi. kene study gile babeng utk pekse akhir thun. dh la x dpt soklan bocor lngsg. bygkan ? kene usaha sendiri.haha.then pekse abes. ok la gak, rase lega, tp bosan nk mampos. haha dok kt skola xde wat pape. just bgn pagi then gi skola, balik, tido, riadah and makan. and KUALITI makanan kt DM plak bwat hal. semakin nk abes skola, semakin kurang enaknye.haha. no komen. haha. then kene blaja kt DM minggu terakhir skola. haha. aku tido je. xde pape nk bwat. haha. then, finally cuti. haha. syukur. haha. aku byk kuar jejalan je cuti ni, x melancong sbb dpt ank sedare baru.hehe. pastuh...... dh. pejam celik dh 2009. sooo, aku harap 2009 ni lg best dr thun lpas walaupun thun lpas kire gempak la gak. haha. and azam aku utk 2008 dh tercapai, skang ni azam 2009 sedang kian membara. haha . so, wait and see the 'afar' thats goin to reveal himself on 5/1/2009. ahaks. sekian !!!
-afar